Web Analytics Made Easy - Statcounter

بر اساس بررسی‌های سایت وبومتریکس رتبه جهانی دانشگاه ارومیه در ژانویه ۲۰۲۱ ارتقای ۲۴۳ پله‌ای داشته است.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بر اساس بررسی‌های سایت وبومتریکس رتبه جهانی دانشگاه ارومیه کسب رتبه جهانی در سال ۲۰۲۱ ارتقای ۲۴۳ پله‌ای داشته است.

سایت وبومتریکس با بررسی بیش از ۳۱۰۰۰ دانشگاه و موسسه تحقیقاتی از ۲۰۰ کشور جهان، آخرین نسخه خود (نسخه بتا) از رتبه‌بندی دانشگاه‌ها را در بیست و هشتم ژانویه سال جاری منتشر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
۱۱۹۹۴ دانشگاه از سراسر جهان و ۷۱۴ دانشگاه از ایران موفق به حضور در این رتبه‌بندی شده‌اند. رتبه اول تا پنجم از کشور ما به ترتیب متعلق به دانشگاه‌های تهران، علوم پزشکی تهران، علوم پزشکی شهید بهشتی، امیرکبیر و شریف و با رتبه جهانی ۳۴۹، ۴۴۶، ۵۸۰، ۵۹۴ و ۶۵۹ است.
دانشگاه ارومیه با رتبه ۲۹ کشوری و ۱۹۰۲ جهانی، رشد مناسبی را در طی یک سال تجربه کرده است. رتبه جهانی دانشگاه ارومیه در ژانویه ۲۰۲۰ برابر ۲۱۴۵ و جولای ۲۰۲۰ برابر ۲۰۲۱ بود که با کسب رتبه جهانی ۱۹۰۲ در ژانویه ۲۰۲۱ ارتقای ۲۴۳ پله‌ای داشته است. همچنین در طی این مدت رتبه کشوری دانشگاه از ۳۱ به ۲۹ بهبود یافته است.
سایت وبومتریکس (Webometrics) از معتبرترین و جامع‏ترین پایگاه‌های رتبه‏‌بندی مبتنی بر ارزیابی وب‏سایت‏ دانشگاه‏های جهان است. 
ین سایت از سال ۲۰۰۴ و در هر سال دو بار در هفته‌های اول ژانویه و جولای هر سال اطلاعات را استخراج، تجزیه و تحلیل و اواخر همین ماه‌ها نتایج را منتشر می‌کند.
هدف اصلی وبومتریکس ارتقای گردش آزاد دانش دانشگاهیان برای افزایش معنی‌دار انتقال علوم تولید شده در دانشگاه‌ها به تمام جامعه بشری است.
وبومتریکس وب‌سایت‌ها را از نظر طراحی و یا تعداد بازدید‌ها عمومی ارزیابی نمی‌کند، بلکه سایت هر دانشگاه را آئینه تمام نمایی از عملکرد آن تلقی می‌کند و آن را نماینده راستین در انعکاس دستاورد‌های دانشگاه، اثرگذاری در جامعه، جذب نخبگان و استعداد‌ها و آموزش از را دور می‌داند.
به این ترتیب، این پایگاه، وب‌سایت دانشگاه‌ها را از نظر فنی، طراحی و پیاده‌سازی رتبه‌بندی نمی‌کند، بلکه براساس شاخص‌های وبومتریک (عملکرد دانشگاه‌ها در تمامی حوزه‌های ماموریتی آن) و بیبلیومتریک (عملکرد دانشگاه‌ها در ماموریت پژوهشی) دانشگاه‌ها را رتبه‌بندی می‌کند.
در آخرین نسخه منتشر شده ۳ شاخص اصلی، مبنای رتبه‌بندی دانشگاه‌ها در این نظام رتبه‌بندی بوده است. شاخص اول که مهمترین شاخص است و پنجاه درصد وزن از مجموع ۱۰۰ درصد امتیاز را به خود اختصاص می‌دهد مشاهده‌پذیری (Visibility) است.
این شاخص تاثیر محتوای سایت را براساس شمار کل پیوند‌های خارجی به سایت دانشگاه (پیوند‏های برگشتی یا دریافتی هر دانشگاه از شبکه‌‏های خارجی) محاسبه می‌کند. شاخص دوم، شفافیت و امکان دسترسی آزاد Transparency or Openness)) به اطلاعات علمی است و در آن پژوهشگران پراستناد دانشگاه مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و ۱۰ درصد از وزن ۱۰۰ درصدی شاخص‌ها را به خود اختصاص می‌دهد.
شاخص سوم سرآمدی در پژوهش (Excellence or Scholar) است که در آن شمار پراستنادترین مقالات در ۲۶ حوزه موضوعی در فاصله سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ مورد محاسبه قرار گرفته‌اند و ۴۰ درصد از وزن ارزیابی را به خود اختصاص داده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه ارومیه سایت وبومتریکس رتبه دانشگاه ارومیه دانشگاه ارومیه سایت وبومتریکس دانشگاه ها رتبه جهانی رتبه بندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۴۶۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب رتبه پانزدهم دانشگاه امام خمینی (ره) در میان دانشگاه های کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، در رتبه‌بندی تایمز پایگاه رتبه بندی تایمز فهرست دانشگاه‌های برتر آسیا را در سال ۲۰۲۴ میلادی منتشر کرد که در این رتبه بندی ۷۵ دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران در میان بیش از ۷۰۰ دانشگاه برتر آسیا قرار گرفتند که دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در فهرست برترین‌های دانشگاه‌های آسیا در این رتبه‌بندی و رتبه ۱۵ در دانشگاه‌های ایران قرار دارد.

پایگاه رتبه بندی تایمز یکی از معتبرترین نظام‌های رتبه بندی در سطح بین المللی است که در ۲۰۱۳ میلادی برای اولین بار رتبه بندی دانشگاه‌های آسیایی را در کنار رتبه بندی‌های بین المللی خود انجام داد. روش شناسی این رتبه بندی همانند روش شناسی رتبه بندی جهانی دانشگاه‌ها است که از ۱۸ شاخص در قالب آموزش، تحقیق، انتقال دانش و چشم انداز بین المللی بهره جسته است. اما این شاخص‌ها برای منعکس‌کردن ویژگی‌های مؤسسات آسیایی مجدد تنظیم شده‌اند. رتبه بندی سال ۲۰۲۴ شامل ۷۳۹ دانشگاه از ۳۱ منطقه است.

دانشگاه صنعتی شریف با رتبه =۵۶ در رتبه اول دانشگاه‌های ایرانی قرار گرفته است. تعداد دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی آسیایی تایمز از تعداد ۲۹ دانشگاه در سال ۲۰۱۹، تعداد ۴۰ دانشگاه در سال ۲۰۲۰، تعداد ۴۷ دانشگاه در سال ۲۰۲۱، تعداد ۶۲ دانشگاه در سال ۲۰۲۲ و تعداد ۶۷ دانشگاه در سال ۲۰۲۳ به تعداد ۷۵ دانشگاه در سال ۲۰۲۴ رسیده است که رشد خوبی را نشان می‌دهد.

دانشگاه توکیو، که برترین مؤسسه ژاپن است، از رتبه هشتم به پنجم رسیده است که بالاترین جایگاه آن از سال ۲۰۱۵ است. در همین حال، مؤسسه برتر کره جنوبی، دانشگاه ملی سئول، از ۱۰ دانشگاه برتر فاصله گرفته و سه پله سقوط کرده و در رده چهاردهم قرار دارد. در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر، با ۳۳ دانشگاه برتری دارد و پس از آن کره جنوبی با ۱۶ دانشگاه قرار دارد. ژاپن با ۱۱۹ دانشگاه، پرتعدادترین دانشگاه‌ها را در این رتبه بندی دارد و پس از آن هند با ۹۱ مؤسسه در رتبه بعدی قرار دارد. از سال گذشته در مجموع ۹۸ دانشگاه به این رتبه بندی پیوسته‌اند. این افزایش در کشورهای هند، ترکیه، ایران و پاکستان قابل مشاهده است

کد خبر 6097399

دیگر خبرها

  • دانشگاه تربیت مدرس در میان برترین دانشگاه های ایران قرار گرفت
  • ارتقاء دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه بندی جهانی موضوعی
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در میان دانشگاه‌های ایران
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در میان دانشگاههای ایران
  • افزایش حضور دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴
  • دانشگاه فردوسی مشهد رتبه چهارم تولیدات علمی در فناوریهای سبز را به دست آورد
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه امام خمینی (ره) در میان دانشگاه های کشور
  • ۵۷۰ هزار معلم به نظام رتبه بندی اعتراض کردند
  • دانشگاه اراک در میان برترین‌های آسیا قرار گرفت
  • دانشگاه تبریز در رتبه‌بندی آسیایی تایمز در جایگاه ۱۲۱ دانشگاه‌های آسیا قرار گرفت